1. Lihasta on hyvä luopua. Jonkinlainen kasvissyöjä olen ollut jo viisi ja puoli vuotta, vaikka kalaa edelleen syönkin. Siitäkin olisi parempi päästä nyt irti kun pituuskasvu on loppunut jo aikaa sitten. Ennen menin periaatteella terveys ennen kaikkea (siksi siis kalaa), mutta en vaan enää pysty elämään huonon omantunnon kanssa. Painajaismainen illallisvieras sukulaisille, heidän onnekseen viihdyn yksinäni =).

2. Yksityisautoilu on pahasta. En ajokorttiakaan omista enkä aio. Julkisilla pääsee, ja jos ei pääse niin jalat vievät paikkaan kuin paikkaan. Helsingin aamuruuhkaa on masentavaa katsella, suurin osa matkalaisista ajaa yksin omalla autollaan.

3. Muut eläinlajit ovat tasa-arvoisia. Ihmislaji kehuskelee yhteisöllään ja sen sisäisellä moraalilla. Minusta moraalikäsite tulisi laajentaa kattamaan myös muun elollisen luonnon. Turhan tappamisen kriminalisoinnista ja biodiversiteetin vaalimisesta lähtien.

4. Et saa mitä et tarvitse/käytä. Hankintoja tehdessä yritän muistaa mitä todella tarvitsen ja onko se välttämättä hankittava uutena. Paikatut vaatteet kunniaan.

5. Uskollisuus ja suoruus ystäville/seurustelusuhteessa. Kaiken perusta, jos heidän pitää arvuutella tuntemuksiani tunnen tehneeni väärin. Ihmissuhde rakentuu luottamuksen päälle eikä ilman sitä voi rakentaa rakkauttakaan. Oletan tämän myös ystäviltä/seurustelukumppanilta.

Olisipa muuten mukava saada kommentti =).